Къпане и хигиена на болни без вода - мисията е възможна!

Къпане и хигиена на болни без вода - мисията е възможна!

 

Концепцията Swash® Bathing 21® - Къпане 21-ви век

През изминалия 20 век, наред с други промени в здравеопазването, настъпиха значителни подобрения в продуктите за индивидуална хигиена. Въвеждането на продукти за измиване без вода направи ежедневните рутинни процедури за лична хигиена по-достъпни за хора с намалена подвижност и по-удобни както за обгрижващия песонал, така и за обгрижвания.

Swash® нарече своята концепция за измиване без вода Bathing 21® (Къпане в 21-ви век), защото тя преоткрива процеса на къпане, въз основа на съвременните хигиенни изисквания, състоянието на кожата, комфорта и удобството.

Bathing 21® се фокусира върху пациенти, които се нуждаят от асистирано къпане поради здравословното им  състояние, предлагайки 24-часова грижа с използването на предварително навлажнени продукти за къпане. Чрез използването на една кърпа/ръкавицата за всяка част от тялото се избягва кръстосано замърсяване.
Предварително навлажнените ръкавици/кърпи съдържат почистващ разтвор на основата на кожни емолиенти, които помагат за поддържане на влагата в кожата. Влагата от продукта бързо се изпарява от повърхността на кожата, което прави ненужно сушене с кърпа, като по този начин се избягва допълнително триене на кожата на пациента.

Концепцията на Bathing 21® създава стойност за заинтересованите страни в здравеопазването, в резултат на което:

 • • хората, обект на грижи имат по-добро качество на живот;
 • • болногледачите и полагащите грижа получават подобрена работна среда;
 • • организационни и финансови ползи за здравеопазването – икономия на време и средства

 

Какво представлява системата за къпане Swash®?

Продуктите Swash® са ръкавици, шапки или кърпи, изработени от нетъкан текстил, импрегниран с уникално формулиран, хипоалергенен, неутрален за кожата, почистващ лосион с грижа за кожата и хидратиращи свойства. Можете да измиете всяка част от тялото с отделна ръкавица за баня или кърпичка. Лосионът помага на кожата и косата да поддържа естественото си съдържание на влага и подобрява състоянието й, като същевременно осигурява цялостно и нежно почистване.

Най-важното - когато се нанесе, лосионът изсъхва бързо, така че вече не е необходимо изплакване и подсушаване. Разработен за почистване на всяка част от тялото поотделно, една опаковка от осем Swash® ръкавици/кърпи е достатъчна за измиване на цялото тяло.

Продуктите Swash® са само за еднократна употреба!

 

За кого са подходящи продуктите на Swash®?

Swash® е подходящ за всеки! Хората, които намират тези продукти за особено полезни и удобни, включват хора с ограничена подвижност, пациенти с продължително залежаване, във възстановителния период или неизлечимо болни. Swash® също е идеален за хора с физически или психологически ограничения при използване на вода или страдащи от симптоми на хронична болка, например контрактури или ХОББ.
Да не забравяме и нуждата от измиване и къпане при отсъствие на вода: по време на  спортни занимания, къмпингуване и приключенски туризъм.

 

Концепцията Swash® Bathing 21® е развита в 3 направления:

 

Swash®Body Wash
Продукти за къпане Swash® Bathing

С кърпичките или ръкавиците за къпане Swash® всяка част от тялото се измива с отделна кърпичка или ръкавица за къпане – без необходимост от изплакване или подсушаване на кожата. Този подход намалява до минимум риска от кръстосано замърсяване. Ръкавиците и кърпичките са импрегнирани с лосион на водна основа, съдържащ почистващи и подхранващи съставки. Къпането трябва да бъде приятно изживяване както за обгрижващите, така и за болногледачите.

Изберете от следните опции:

 • - Влажни ръкавици за баня с аромат или без аромат
 • - Влажни кърпи за къпане с аромат или без аромат
   

 

Swash® Perineum
Продукти за измиване и поддържане на кожата при инконтиненция

Грижа за кожата при инконтиненция Swash® Perineum обхваща грижа за перинеума (интимната зона-зоната на поставяне на еднократната пелена).
С увеличаването на застаряването на населението инконтиненцията стана още по-сериозен проблем за здравето. Кожното дразнене е често срещан проблем при пациентите с инконтиненция. Свързаният с инконтиненция дерматит (IAD), възпаление на кожата – поради многократно излагане на влага и съдържащите се в урината и фекалиите причинители на кожно раздразнение вещества, причинява болка и значителен дискомфорт за пациента.

Продуктите за грижа при инконтиненция на Swash® осигуряват превантивна защита срещу развитието на свързания с инконтиненция дерматит или контролират състоянието в ранен стадий. Swash® Perineum Wipes and Gloves са продукти 3 в 1 с лосион за защита на кожата, съдържащ 3% диметикон, които почистват, грижат се и защитават перинеалната област.
Swash® Perineum+ Wipes използва обогатена формула с Trixotric®, която предлага допълнителна 4 в 1 грижа, като помага на кожата да се възстанови.

Изберете от следните опции:

 • - Влажни ръкавици за перинеум с аромат или без аромат
 • - Влажни кърпи за перинеум с аромат или без аромат


Swash® Hair
Грижа за косата

Измиването на косата може да бъде неприятно дори за здрави и самодостатъчни хора. Грижата за косата е още по-сложна за хора с намалена подвижност. Шапката за измиване на коса без изплакване Swash® осигурява бързо и комфортно измиване на косата, без вземане на душ.
С нежно масажиране на главата през шапката, косата се измива без необходимост от последващо изплакване.

Изберете от следните опции:

 • - Шапка за измиване на глава с аромат или без аромат
 • - Лосион за измиване на глава без изплакване
   

 

Вижте всички продукти на системата Swash® Bathing21 тук!