Надстройки за тоалетна

 

 

 

 

 

 

НАДСТРОЙКИ ЗА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ, ПРИСТАВКИ ЗА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ

 

Надстройката за тоалетна представлява подвижна приставка към наличното санитарно обзавеждане, добавяща височина към седалката на тоалетната. Надстройките  за тоалетна са предназначени  за хора с ограничена подвижност, хора имащи затруднения  при сядане или ставане от седнало положение или хора със специфични двигателни потребности.

Изборът на подходяща надстройка за тоалетна е от съществено значение за улесняване на задачите в ежедневието; имайте предвид, че когато ползвате подходяща надстройка, вие имате оптимална, удобна и безопасна поза. Както знаем височината на изградените тоалетни седалки в бита са стандартни, но ръстът на хората е различен и това създава неудобство за мног от тях.

Стандартното санитарно обзавеждане предлага стоящи тоалетни чинии и моно-блокове с височина на седалката 40 см от пода или около 43 см с дъската върху тях. При конзолните (висящи) тоалетни това може да варира в зависимост от височината на която са монтирани, ако ползвателят се е досетил да изиска специална височина при монтажа. В останалите случаи за стандарт се приема отстояние от пода 40 см. Тази стандартизация на височината е продиктувана от изискване за известна физиологичност на позата, с лека флексия на бедрата към корема.

В едно домакинство обаче, ползвателите с различен ръст се нуждаят от различна височина на седалката при сядане, особено при наличие на хора със специални двигателни потребности. Така една семейна тоалетна чиния може да е твърде ниска за част от обитателите или обратното.

Как да изберем надстройката за тоалетна чиния?  Много е важно да направите правилния избор на приставка за тоалетна, съобразена с вашето физическо и здравословно състояние, тегло и височина. Тоалетната седалка трябва да е достатъчно висока, за да ви позиционира правилно върху тоалетната, със свити под ъгъл от 90 градуса крака и със стабилно фиксирани стъпала на пода.

Надстройката за  е предназначена и за тези които имат специални указания за обема на движение (сгъване) на тазобедрените стави, след операция или травми. Повдигането на нивото на тоалетната чиния само с няколко сантиметра намалява значително усилията на мускулите на бедрата и улеснява сядането и ставането от нея.

В Sanitarenmagazin.bg ще намерите голямо разнообразие от надстройки и приставки за тоалетна, изработени от високо-качествени материали, адаптирани към вашите физически изисквания, височина и тегло. Предлаганите от нас модели надстройки за тоалетна се адаптират добре към повечето налични в страната модели санитарно обзавеждане и не изискват инструменти за сглобяване или специални технически умения. Надстройките са изработени от високо-качествени материали, устойчиви на ежедневна употреба, лесни за почистване.

При нас можете да намерите:

Надстройка за тоалетна без капак:

Базови модели, покриващи базови изисквания, предлагат се модели с двуточково и четири точково закрепване. Практични и удобни, предпочитани при по-краткотрайна употреба.

Надстройка за тоалетна с капак:

Капакът има основно хигиенно значение. Редица специалисти препоръчват водата в тоалетната да се пуска при затворен капак, с оглед неразпространение на бактерии заедно с водните пръски. Конфигурацията с капак се предлага при различни модели надстройки за тоаалетна.

Надстройка за тоалетна с подлакътници:

Предпочитан вариант при хора с нарушена подвижност, тъй като подлакътниците осигуряват допълнитена опора и стабилност при изправяне.

Надстройка за тоалетна с крака:

Надстройки за тоалетна, чиято структура се стабилизира от регулируеми по височина крака и накрайници, с цел да осигури по-голяма безопасност и комфорт, отличен модел при потребители със значително намалена подвижност или възрастни.

Тоалетен стол за използване над тоалетна:

Sanitarenmagazin.bg предлага и модели мултифункционални столове,  с конфигурация позволяваща поставяне над тоалетната чиния; столовете са с подлакътници и облегалка и осигуряват максимална стабилност и адаптивност към изискванията на ползвателя.

Sanitarenmagazin.bg разполага с екип обучени професионалисти, които са на ваше разположение за консултации при избор на подходяща надстройка за тоалетна. Свържете се с нас в делнични дни на телефон: 02 9530010 или имейл: eshop@sanitarenmagazin.bg