Allevyn Adhesive / Алевин Адхезив 12.5 x 12.5 cm

НАЛИЧНО
Код: 60023
Smith & Nephew
19.50 лв.
- +

favoritesДобави в любимиАЛЕВИН АДХЕЗИВ / ALLEVYN ADHESIVE
 

 

Характеристики:
Превръзката Allevyn Adhesive / Алевин Адхезив представлява трислойна полиуретанова стерилна превръзка с уникална трислойна архитектура, осигуряваща оптимална абсорбция на раневия секрет и лечение на раната в условия на влажна среда. Превръзката има следните слоеве:
1. Външен, дишащ, полиуретанов слой, увеличаващ своя дишащ капацитет в условията на ексудат. Този слой осигурява ефективна бариера срещу контаминация на раната с бактерии, намалява риска от мацерация на раната и съседните кожни участъци.
2. Ядро от пенеста материя, абсорбиращо раневия ексудат, с абсорбционен капацитет запазващ се до 7 дни (в зависимост от степента на ексудацията на раната).
3. Контактен на раната, незалепващ слой, с хипоалергичен адхезив, който същевременно залепва добре към здравата кожа. При смяна на превръзката този незалепващ за раната слой намалява риска от дразнене или травми на раната.

Показания за употреба:
Повърхностни рани с гранулации;
Хронични и остри секретиращи рани;
Декубитални рани, трофични рани от венозен произход, рани при диабетно ходило;
Инфектирани рани;
Рани от злокачествени лезии;
Хирургични рани;
Изгаряне I и  II степен;
Донорски зони;
Гъбични рани.

Поставяне:
Почистете раната съобразно приетия протокол / указания на медицински специалист.
Изберете подходящ размер превръзка.
Подгответе и почистете кожата около раната, като отстраните излишната влага. Окосмяването около раната трябва да се отстрани, за да се гарантира добро залепване и изолация на раната.
Отстранете едното защитно покритие, върху долната повърхност на превръзката. Прикрепете залепващия край към здравата кожа. Отстранете и второто защитно фолио и леко притиснете и пригладете превръзката върху раната, без да я разтягате и без да се образуват гънки и ръбове. Абсорбиращата възглавничка трябва да покрива раната изцяло.
Когато позиционирате ALLEVYN Adhesive Sacrum, поставете тесния край на превръзката на минимум 2 см  от аналния сфинктер, след което загладете превръзката върху сакралната кост.

Смяна на превръзката: В ранните етапи на лечение на раните, превръзката трябва да се инспектира редовно и да се подменя при достигане на петното от ексудата на 2 см от края на превръзката. При инфектирани и силно ексудиращи рани това става по-бързо. При тези рани инспекцията на раната трябва да става по-често и съгласно препоръките на медицински специалист за смяна на превръзката и обработка на раната. Решението кога да с е смени превръзката зависи от клиничната оценка на раната и възприетия протокол за работа. Сакралните превръзки трябва да остават максимум 5 дни, а поради високия риск от контаминация на раната в тази област, превръзката и раната трябва да се инспектират по-често.

Препоръка: При третиране и лечение на раните,  следвайте указанията на производителя на продукта и назначенията  дадени ви от медицински специалист.

Още от категорията

Свързани продукти

Последно разгледани