ПРОХОДИЛКИ  И РОЛАТОРИ

 

Проходилки за възрастни и инвалиди

Проходилката е вид помощно средство за придвижване, предназначено за хора с двигателни затруднения или проблеми с баланса и равновесието.
Проходилките са едни от най-често използваните в дома помощни средства за вертикализация и раздвижване. Ползвани са широко в процеса на рехабилитация, след операции, неврологични заболявания или просто за допълнителна подкрепа.
Sanitarenmagazin.bg предлага широка гама висококачествени проходилки за възрастни, съобразени с индивидуалните потребности на всеки пациент.

Стандартни проходилки за възрастни – фиксирани и крачещи

Проходилките за използване в дома, имат 4 крака, завършващи със стабилни гумени накрайници, осигуряващи стабилна опора и  предпазващи от плъзгане. Проходилката се придвижва чрез повдигане и леко преместване напред за всяка стъпка. При това, всички крака на проходилката остават в контакт със земята - това осигурява максимална стабилност и позволява пренасяне на част от теглото на ползвателя върху проходилката. Повечето проходилки са изработени от алуминиеви сплави, което ги прави леки и удобни за употреба.
При нас можете да откриете всички видове проходилки без колела - крачещи проходилки, фиксирани проходилки, а също така двустепенни проходилки за вертикализация.

Проходилки с колела:

За улеснено придвижване стандартните проходилките може да бъдат окомплектовани с колела, разположени на предните 2 крака. Колелата улесняват придвижването, като при придвижването напред, леко се повдигат задните и това осигурява плавно и по-бързо придвижване.

Ролатор:

Ако се нуждаете от подкрепа извън дома или на улицата, трябва да имате предвид ролаторите, представляващи леки колички с колела. Ролаторите са изключително полезни при придвижване навън, тъй като дават възможност на ползвателя да носи няколко неща едновременно или да пренася неголямо количество багаж.

По правило ролаторите са с 4 колела (или по-рядко 3), и са създадени да бъдат бутани от ползвателя. Разполагат с 4 (или 3) въртящи се колела, с доста по-голям диаметър от тези на стандартните проходилки, което позволява добра маневреност. Ролаторите разполагат със спирачки, задвижвани с ръце, което изисква ползвателят да има достатъчна сила и координация, за да оперира с тях.