Столове за баня и тоалетна

 

 

 

 

 

 

ТОАЛЕТЕН СТОЛ И СТОЛ ЗА БАНЯ ОТ SANITARENMAGAZIN.BG

 

Тоалетните столове за инвалиди и хора с увреждания представляват специализирано обзавеждане за тоалетна и баня, чиято основна функция е да предостави удобствo и самостоятелност при осъществяване на задачите, свързани с личната хигиена на хората с намалена подвижност. Ползването им е препоръчително и при хора, които поради физическото и здравословното си състояние са в режим на ограничено раздвижване и придвижване до тоалетната.

Sanitarenmagazin.bg предлага на ваше разположение голямо разнообразие от тоалетни столове и столове за баня, изработени от висококачествени материали, издръжливи при ежедневна употреба и лесни за почистване. Голямото разнообразие на предлаганите модели и материали на тръбната система - алуминий, стомана, на седалките и подлакътниците – ПВЦ или пяна, както и различните фукционалности, ви дава възможност да изберете най-подходящята за вас комбинация, гарантираща увереност и безопасна употреба.

 

Как да изберем своя Тоалетен стол?

Много е важно да направите правилен избор на вашия тоалетен стол, според вашето физическо или здравословно състояние, височина и тегло. Ние ви помагаме да оцените всички тези параметри и да изберете най-добрия за вас вариант. Изборът на седалка на толетния стол също е от голямо значение за улесняване на задачите по лична хигиена; когато избирате подходящия стол, винаги мислете за това, че когато го използвате трябва да се чувствате самостоятелни и същевременно да разполагате с удобства за вашата лична хигиена, както и да облекчите човека, който се грижи за вас.
Тоалетните столове могат да се ползват както в сервизните помещения, така до леглото на болния, в домашна среда и в болнични условия.

Тоалетен стол с колела:

Разполага с 4  колела, които могат да се движат по различни настилки в дома; обикновено задните колела разполагат с блокиращи спирачки. В повечето случаи височината на седалката е фиксирана и често имат възможност да се поставят над тоалетната чиния. Конструкцията може да бъде както стоманена, така и от леки алуминиеви сплави. Някои модели разполагат с опори за краката. Предпочитан вариант, когато ползвателя трябва да бъде придвижван между различни помещения в дома.

Тоалетен стол без колела:

Разполага с 4  крака, завършващи със широки, неплъзгащи се накрайници, които осигуряват стабилност при ползване на изделието. В повечето случаи височината на седалката се регулира съобразно ръста и потребностите на ползвателя. Могат да бъдат както стоманени, така и от леки алуминиеви сплави.

Комбинирани тоалетни столове:

Някои модели столове съчетават в себе си повече от една функция: могат да се ползват както за тоалетна, така и под душа; дизайнът им позволява поставяне над тоалетната чиния като надстройка за тоалетна, а ако разполагат с допълнителна, плътна седалка, могат да служат и за кратка почивка или придвижване на кратко разстояние в дома.

Тоалетен стол с повдигащ механизъм:

Седалката притежава механизъм, лифтинг механизъм, подпомагащ изправянето от седнало положение.

Сгъваем тоалетен стол:

Много удобна функцията, която улеснява съхранението и пренасянето, при необходимост.

Стол за баня:

В зависимост от модела може да бъде ползван под душа, в банята или ваната. Ползването на подходящи столове и табуретки за баня намалява травматизма в мокрите помещени, една от основните причина за сериозни травми при възрастни. Столовете за баня са със специални гумени накрайници, с широка площ, с  регулируеми по височина крака, могат да бъдат със или без подлакътници, със или без облегалка.

Sanitarenmagazin.bg разполага с професионален екип, който ще ви посъветва по всяко време, за избора на най-подходящите за вашите нужди медицински изделия.
Свържете се с нашия професионален екип на телефон 02 953 0010 или имейл: eshop@sanitarenmagazin.bg