Бастуни, патерици

 

 

ПАТЕРИЦИ И БАСТУНИ

ВСЕКИ ИМА НУЖДА ОТ ПОДКРЕПА!

 

Патерици

Патериците – подмишнични патерици и подлакътни патерици тип канадки, са предназначена за подобряване на стабилността при ходене, за намаляване на умората или натоварването на единия или двата долни крайника; ползването на патерица позволява разтоварване и пренасяне на част от тежестта от засегнатия крак върху патерицата. Често използвани помощни средства в процеса на двигателна рехабилиртация в следоперативния период.

Sanitarenmahazin.bg предлага с голямо разнообразие на патерици с различни характеристики, цветове и ръкохватки, за да можете да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите лични предпочитания и потребности:

Подмишнични патерици

Обичайната употреба на подмишничните патерици е на чифт. Предпочитат се когато е необходимо пълно изключване на натоварването на единия крак. Има различни техники на ходене с подмишничните патерици и вашият рехабилитатор ще ви покаже най-подходящата техника за вашия случай.

Подлакътни патерици (тип канадка)

Широко разпространени при необходимост от временно или постоянно отбременяване на единия или двата долни крайника. Двуточковата опора длан - предмишница дава значително по-добра подкрепа от бастуна. Предлагаме разноводности с гривна в областта на предмишницата; с омекотена ръкохватка, канадки с ортопедични ръкохватки и др.

 

Бастуни

Бастуните са най-широко разпространените помощни средства за придвижване;  бастуните увеличават стабилността при ходене, намаляват умората или натоварването на долните крайници, тъй като позволяват разтоварване на засегнатия крак и пренасяне на част от тежестта върху бастуна.
Sanitarenmagazin.bg предлага широка гама бастуни с различни характеристики:

  • - дървени бастуни;
  • - алуминиеви регулируеми бастуни,
  • - сгъваеми бастуни,
  • - триопорни бастуни,
  • - четириопорни бастуни,
  • - бастуни с ортопедична и ергономична дръжка.

 

Изберете бастуна, който най-добре отговаря на вашите лични предпочитания и персонални потребности.