Терапевтична компресия Class 1-3

 

 

 

 

 

 

ЧОРАПИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ С ТЕРАПЕВТИЧНА КОМПРЕСИЯ КЛАС 1, КЛАС 2, КЛАС 3

 

Sanitarenmagazin.bg ви предлага пълна гама от терапевтични компресивни чорапи и чорапогащи със степенувана компресия с най-високо качество, създадени в резултат на дълго търсене на нови технологии и производствени материали.
В тази категория можете да намерите продукти на утвърдени производители от Италия, Германия и Швейцария.

Линията терапевтични компресивни чорапи и чорапогащи е изработена от висококачествени и фини прежди, които гарантират здравина и издръжливост. Медицинските чорапи се предлагат в различни размери, дължини, нива на компресия и материали, като предоставят на нашите клиенти индивидуално решение за лечение на венозната недостатъчност и лимфедемите.

Като правило терапевтичните чорапи са по-висока плътност и с ограничена цветова палитра, но за сметка на това са по-здрави и устойчиви.
Като модели, медицинските чорапи могат да бъдат:

  •  До коляното      

  • ⚬ До средата на бедрото

  • ⚬ По цялото бедро

  • ⚬ Компресивни чорапогащи

  • ⚬ Компресивни моночорапи с колан на кръста
     

Всички модели са налични за поръчка в компресионните класове  1-2-3 и могат да бъдат с отворени или затворени пръсти. По-рядко използваните модели се доставят по поръчка.

Компресивни чорапи 1 степен на компресия (Class 1 / 15-21 mmHg  )

Средна компресия, показана за профилактика на венозни заболявания при рискови пациенти; при чувство на умора и тежест в краката, поява на разширени вени по време на бременност, леки отоци, след склеротерапия.

Компресивни чорапи 2 степен на компресия (Class 2 / 23-32 mmHg ) 

Умерено висока компресия. В хода на терапията на средно изразена хронична венозна недостатъчност, повърхностни флебити със и без оток, след селективно интраваскуларно лечение на варикозни вени, след стрипинг, варикоза по време на бременноста, след дълбоки дълбоки венозни тромбози и при венозна недостатъчност на дълбоките вени, за профилактика на венозни тромбози и емболии, при реверзивен лимфедем.

Компресивни чорапи 3 степен на компресия (Class 3 / 34-46 mmHg)  

Силна компресия. Специално създадена за напредналите фази на хроничната венозна недостатъчност, при хронични хиподермити, за профилкатика на рецидиви на трофични рани от венозен произход, при посттравматични отоци и нереверзивен лимфедем.

Антиемболични чорапи

Профилкатичните антиемболични чорапи са създадени за профилкатика на дълбоките венозни тромбози в периоперативния период или при продължително обездвижване на един или двата долни крайника, залежаване и други медицински състояния. Като правило са с профилкатична компресия Клас 1, но могат да бъдат и клас 2 при наличие на вече изявена венозна патология.