Компресивни чорапи унисекс до коляното Fancy Socks 810 Rubino 15-21 mmHg

НАЛИЧНО
Код: 63620
RELAXSAN
31.00 лв.
- +

favoritesДобави в любимиПроизводител: Calze G.T., Via Walter Tobagi, 17/19/21, 46040 Casaloldo MN, Италия

 

КОМПРЕСИВНИ ЧОРАПИ УНИСЕКС ДО КОЛЯНОТО 140 DEN (18-22 mmHg) RelaxSan® Fancy Socks 810

 

Колекция: RelaxSan® Cotton Socks  
Компресия: 15-21 mmHg
Плътност: 140 den
Цвят: Фигурални
Състав: 60% памук, 25% полиамид, 15% EA

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТИТЕ RelaxSan® Cotton Socks  

 

RelaxSan® Cotton Socks  е серия унисекс чорапи с високо съдържание на памук и степенувана компресия, за профилактика и лечение на състояния, свързани с проблеми във венозното кръвообръщение на долните крайници. Чорапите RelaxSan® Cotton Socks  имат анатомично оформени и подсилени пети и пръсти, осигуряващи максимален комфорт и отличнo прилягане към стъпалото. Високото съдържание на памук прави контакта с кожата мек и приятен. Чорапите имат много добра износоустойчивост.
 

СТЕПЕНИ НА КОМПРЕСИЯ

 

18-22 mmHg,  плътност 140 DEN:
Средна компресия, за лечение на лека хронична венозна недостатъчност, варикозни вени и отоци и при бременност; при пътуване или продължителен престой в седнало положение.

22-27 mmHg, плътност 280 DEN:
Висока компресия, в хода на  лечение на венозна недостатъчност, варикозни вени, едеми и флебити, след операции, за профилактика на тромбози; при пътуване или продължителен престой в седнало положение.

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КОМПРЕСИЯТА

 

Основната отличителна черта на компресивните медицински изделия е степенуваната промяна на компресията, по дължината на крака. Най-високата, от посочените върху изделието компресия в mmHg, указва компресията упражнявана от чорапа в областта на глезена. Силата на компресията плавно намалява нагоре, по посока на ингвиналната гънка. Така ако в областта на глезена компресията е 100% (най-високата посочена стойност), под коляното намалява до 70%, а при бедрото до 40% от номиналната си стойност. Това осигурява пълноценно и правилно венозно кръвообращение на долните крайници. Посочените върху изделията две стойности в mmHg касаят компресионната каскада глезен – коляно.

 

DEN (denier)

 

В описането на повечето компресивни изделия се среща показателя DEN (denier).
DEN е мярка за линейната маса на плътността на нишката (копринена, найлонова или друга), която представлява масата на нишката в грамове, при стандартизирана дължина от 9000 метра.Така например 40 den означава, че 9000 линейни метра от нишката тежат 40 г. Мярката DEN се използва при различни тъкани, не само при тези със степенувана компресия. Колкото по-висок е този показател, толкова по-плътни, по-непрозрачни, по-здрави и издръжливи са изделията.
Мярката DEN дава представа за теглото и плътността на нишите, от които са изработени чорапите и няма пряко отношение към нивото на компресия.
Ето защо, водещ показател при спецификацията на компресивните изделия следва да бъде компресията измерена в милиметри живачен стълб (mmHg).

 

ОРАЗМЕРЯВАНЕ

 

Определянето на правилния размер на компресивните изделия е от изключителна важност за ефективността на терапията; запознайте се внимателно с приложените таблици за оразмеряване. Различните производители и колекции могат да имат различни опорни показатели за определяне на подходящия размер и те са посочени за всяко изделие. Когато производителят е посочил като допълнителен критерий за оразмеряване обиколката на глезена, винаги съблюдавайте този показател, особено при изделията с терапевтична компресия.
Препоръчва се измерването на обиколките на крайника да става сутрин, преди ставане от леглото, когато краката са отпочинали и отоците (ако има такива) са спаднали.

Моля, запознайте се внимателно с представената таблица за оразмеряване.
Определянето на подходящия размер компресивни изделия е отговорност на клиента и става след снемане на всички посочени в таблицата за оразмеряване обиколки и дължини.

Електронен магазин sanitarenmagazin.bg не носи отговорност за евентуални проблеми, породени от неправилно определени размери.
Ако измерените обиколки или дължини на крайника не попадат в обхвата на таблицата, в един или повече от сегментите, това означава че продуктът не е подходящ за вас. Желателно е измереният сегмент да попада в средата на посочения в таблицата диапазон, за всеки сегмент.

Всички представени в електронния магазин компресивни чорапи са с дължина Стандарт.
Ако след измерване установите, че ви е необходим вариант SHORT, моля свържете се с нас на телефон 02 9530010, за да уточним дали този вариант е наличен в листата на производителя и дали можем да го доставим за вас. Ако се колебаете при избора си на подходящ размер/клас или вид компресивно изделие, винаги можете да се свържете с нас за консултация, на посочения телефон.

 

 

ПОСТАВЯНЕ

 

Препоръчва се поставянето на компресивните чорапи и чорапогащи да става сутрин, още преди ставане от леглото или ако това е невъзможно, след поставяне на долните крайници в дренажно положение за поне 15 минути. Задължително е обаче, поставянето да стане преди появата на отоци, ако има такива. В масовият случай компресивните изделия следва да се носят през целия ден, като се препоръчва свалянето им преди сън. Препоръчваме ви да се обърнете към вашия медицински специалист за по-точни указания по този въпрос.

Посочените по-долу процедури улесняват нелеката операция за обуване на компресивните чорапи и същевременно гарантират правилното въздействие на продукта и комфорта на употреба. Препоръчително е, преди да поставите чорапите, да свалите пръстените и бижутата от ръцете си, за да избегнете евентуални поражения на чорапите.

1. Внимателно наберете чорапите от горната част към стъпалото. Обуйте стъпалото на крака в съответната част на чорапа.

2. Внимателно нагласете пръстите и петата на чорапа върху крака. Придърпайте постепенно чорапа до коляното, използвайки главно дланите на ръцете си. Никога при обуване не дърпайте първо горната част на чорапа.

3. Когато обувате чорапогащи, внимавайте да държите двата крачола в успоредна позиция, без да ги усуквате. Когато обувате дълги чорапи или чорапогащи, продължете изтеглянето към бедрото, едва след като сте изпънали добре долните сегменти, с помощта на дланите и отворени пръсти. При чорапогащи: след обуване на крачолите, внимателно изпънете останалата част – колан, така че предният и заден шев да бъдат във вертикално положение.

За най-добър ефект използвайте специалните Ръкавици за обуване на компресивни чорапи. За по-възрастни хора или за такива с ограничени двигателни възможности, се предлагат и специалните уреди за обуване на компресивни чорапи STEVE и CALZA LA CALZA.

ВАЖНО: Когато носите чорапи до бедрото със самозадържаща лента, никога не дърпайте, по време на носене лентата, за да изпънете чорапа. Ако чорапите се нуждаят от нагласяване и изпъване, повторете процедурата по изпъване от долу нагоре, по описания начин.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

 

Лечението с компресивни чорапи и чорапогащи няма странични ефекти, когато са спазени стриктно указанията за оразмеряване, дадени от производителя и препоръките за употреба.

Трябва да се имат пред вид и някои противопоказания за употреба. Общите противопоказания за ползване на компресивни чорапи включват посочените по-долу, но не само, състояния:

а) Нарушения в артериалното кръвообращение на долните крайници; периферна съдова болест от различен произход. История на оперативно или интервенционално лечение на артериите на долните крайници (бай-пас, стент). Аnkle-brachial index (ABI) под 0,8 се явява абсолютно противопоказание за компресивна терапия на долните крайници. При Аnkle-brachial index (ABI) под 1.0 носенето на компресивни чорапи може да стане само по преценка на лекар.

б) Тежка периферна невропатия или други нарушения свързани със сензорен дефицит.

в) Дълбоки венозни тромбози в острия или под-острия период.

г) Секретиращи дерматози, рани, тежък целулит.

д) Алергия към някои от компонентите на влакната.

е) Застойна сърдечна недостатъчност с отоци по долните крайници от сърдечен произход.

 

ПОЧИСТВАНЕ

 

Правилното почистване на компресивните изделия е от съществено значение за запазване на качествата им във времето и за постигане на максимална ефективност на терапията.
Компресивните чорапи трябва да се сменят и перат всеки ден, тъй като фибрите им се покриват с прах и взаимодействат със съдържащите се в кожата пот и мастни киселини. По време на носене на чорапите еластичните влакна се отпускат, за да следват формата на тялото през целия ден и е необходимо да бъдат изпрани, за да възстановят изходната си форма отново. Препоръчва се да имате на разположение поне 2 чифта чорапи, за да можете да поставяте всяка сутрин чисти чорапи.
Пране: Ръчно пране, чрез потапяне в съд с хладка вода (до 400С), в който е добавен мек, неутрален сапун. Леко намачкайте тъканите, след което изплакнете, изстисквайте ги леко, без да ги усуквате, дърпате и разтягате. След изплакване, изсушавайте по възможност в хоризонтално положение (без провесване), далеч от източници на директна топлина. Компресивните чорапи не се перат в пералня, не се избелват, не се центрофугират и не се гладят.

Вижте повече    

    

 

 

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА ЗА БЕЛЬО, ЧОРАПИ И ДРУГИ ИЗДЕЛИЯ, КОИТО СЕ НОСЯТ И СЛАГАТ ВЪРХУ КОЖАТА

 

Информираме ви, че съгласно Чл. 57 от ЗЗП, разпоредбите на ЗЗП за правото на отказ на Потребителя от договора за продажба сключен от разстояние, не се прилагат за стоката на тази продуктова страница.
Поради съображения свързани с хигиената и защитата на здравето на хората, стоката не може да бъде върната или заменяна, в случай че са свалени, повредени или разкъсани защитните стикери, поставени върху опаковката на медицинското изделие или защитните пломби върху самото изделия.
За повече подробности, моля запознайте се с Общите условия за ползване на онлайн магазина Sanitarenmagazin.bg

Още от категорията

Последно разгледани