КОМПРЕСИВНИ ЧОРАПИ

 

 

 

 

 

 

КОМПРЕСИВНИ ЧОРАПИ ОТ SANITARENMAGAZIN.BG

 

Компресивните чорапи са специализирани текстилни медицински изделия, подобряващи венозното кръвообръщение на долните крайници.
Основната отличителна черта на чорапите за разширени вени е степенуваната промяна на компресията, различна в отделните сегменти на крайника. Най-високата стойност, от посочените върху изделието компресии в mmHg, указва компресията упражнявана от чорапа в областта на глезена.

ПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА: Основното показание за употреба на компресивните чорапи са разширените (варикозни) вени и възникваща в резултат на тях хронична венозна недостатъчност (ХВН). Поради това, често компресивните чорапи се наричат и чорапи за разширени вени.
Друга важна индикация за употреба на тези изделия е лимфедема, сериозно състояние, възникващо по различни причини и изискващо комплексно лечение.
Чорапите за разширени вени се употребяват и профилактично – във всички случаи, когато позата/положението на тялото предполага възникване на продължителна стаза и повишено налягане във вените на долните крайници (продължително стоене в изправено или седнало положение),  при продължително пътуване, профилактика на разширените вени по време на бременност, по време на спортни занимания и др.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КОМПРЕСИЯТА: Главната отличителна характеристика на чорапите за разширени вени е степенуваната промяна на компресията, по дължината на крака. Компресивните чорапи са не просто стягащи чорапи - те стягат по различен начин крайника в различните сегменти. Най-високата, от посочените върху изделието компресия в mmHg, указва компресията упражнявана от чорапа в областта на глезена. Силата на компресията плавно намалява нагоре, по посока на ингвиналната гънка. Така ако в областта на глезена компресията е 100% (най-високата посочена стойност), под коляното намалява до 70%, а при бедрото до 40% от номиналната си стойност. Това осигурява пълноценно и правилно венозно кръвообращение на долните крайници. Посочените върху изделията две стойности в mmHg касаят компресионната каскада глезен – коляното.

Sanitarenmagazin.bg предлага богато разнообразие на медицински и профилактични чорапи за разширени вени, с отлично съотношение цена-качество, на доказани европейски производители:

 

  • Чорапи за разширени вени с различна плътност и компресия

  • Чорапогащници за разширени вени

  • Компресивни чорапи и чорапогащници с медицинска компресия от Клас 1, Клас 2, Клас 3

  • Антиемболични чорапи

  • Медицински компресивни чорапи с различни дължини – ¾, дълги и с колан

  • Чорапогащници за бременни

  • Чорапи за пътуване и спорт

  • Компресивни ръкави

  • Чорапи за диабетици без компресия