БОЛНИЧНИ ЛЕГЛА И ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА СПАЛНЯ в Sanitarenmagazin.bg

 

Болнични легла в дома

В домашни условия, леглото и прилежащото обзавеждане на спалнята са едни от най-важните елементи в общата грижа за хора с увреждания или такива нуждаещи се от продължителни медицински грижи - пациенти с продължително възстановяване в домашни условия, терминално болни или възрастни хора с намалена двигателна активност. Тези хора прекарват повече от обичайното време в леглото си и поради това то трябва да притежава характеристики, гарнтиращи удобството, безопастността и донякъде самостоятелността на ползвателя. Същевременно, подходящото болнично легло и аксесоари облекчават усилията и намаляват травмите на хората, полагащи грижи за пациента.

Минимални изискавания към домашното болнично легло:

Разположение: Желателно е домашното болнично легло да бъде разположено така, че до него да има достъп от четири страни или в краен случай – от три страни. Това облекчава обслужването на болния – смяна на постелното бельо, позициониране, къпане, манипулации.  В повечето случаи специализираните легла имат колела, задните с блокиращи спирачки, които позволяват лесно преместване и позициониране.

Височина: Желателно е височината на болничното легло да бъде регулируема; по-високо, когато пациента се обслужва и обгрижва и по-ниско, когато се вертикализира и раздвижва.

Секции: Леглата за болни и хора с увреждания трябва да разлолагат в минимум 3 секции: глава, тяло и крака. Това позволява пасивно позициониране на различните части на тялото, при необходимост, улеснява храненето и раздвижването.

Парапети: Изключително необходими; предпазват болния от падане и травми. Болничните легла разполагат с табли в двата края (глава/крака), което допълнително намалява възможността от изхлузване и падане.

Задвижване: Задвижването на подвижните части и функции може да бъде механично или електрическо. Електрическото болнично легло осигурява по-голям комфорт и самостоятелност на пациента, който може да го управлява чрез дистанционно, самостоятелно при нужда. Механичното болнично легло е със значително по-ниска цена, но може да се управлява само от болногледача.

Дюшек: Антидекубитален дюшек с калъф, осигуряващ пасивна защита на пациента от възникване на декубитуси. При пациенти с продължително залежаване или обездвижване на тялото или такива с вече възникнали декубитални рани, приложението на алтерниращи антидекубитални дюшеци с помпа е задължително.

Медицинско обзавеждане за спалнята

В тази категория можете да откриете медицински аксесоари и принадлежности, подпомагащи грижата и комфорта на пациента в домашни условия:

Помощна масичка за легло

Подпомага обслужването и храненето на болния. Може да бъде поставена на леглото или да бъде свободно-стояща, на колела.

Стълба за изправяне

Удобен аксесоар, даващ самостоятелност на пациента при изправяне.

Облегалка за легло

Регулируема облегалка за легло; дава възможност за изпрявяне в полу-седнало положение при хранене и четене.

Позициониращи и антидекубитални възглавници за крака

 

Необходимото обзавеждане на болничната стая в дома зависи от конкретните медицински особености и лични предпочитания на всеки отделен пациент.  Sanitarenmagazin.bg разполага с екип професионалисти, който ще ви посъветва по всяко време за избора на най-подходящите за вашите нужди медицински изделия.
Свържете се с нашия професионален екип на телефон 02 953 0010 или имейл: eshop@sanitarenmagazin.bg